Award - bra belysning helt enkelt

AWARD

RÄTT BELYSNING FÖR JOBBET
Se mer

Rätt belysning för jobbet

SÅ VÄLJER DU RÄTT BELYSNING

Olika arbeten kräver olika belysning. Det gäller allt från fasta lampor på en byggarbetsplats till extra belysning på en grävmaskin. Fel ljusbild riskerar att blända dina kollegor eller orsaka olyckor för att du inte ser ordentligt. Våra bästa tips för val av belysning

• Välj LED. LED-lampor är energisnålare och har längre livslängd än andra alternativ.

• Välj inte den billigaste lampan. Många lampor på marknaden håller inte den kvalitet som förväntas av yrkesfolk.

• Tänk på färgtemperaturen. Högre färgtemperaturer är vitare och påminner mer om dagsljus. Kräver arbetet att kollegor rör sig i närheten? Då bör du välja en lägre färgtemperatur, som uppfattas som mindre bländande.

• Ju högre IP-klassning, desto bättre skydd mot damm och vatten. IP67 och högre innebär att lampan både är dammtät och skyddad vid kraftig överspolning av vatten. All belysning bör tåla visst stänk, därför rekommenderar vi att du aldrig går lägre än IP65.

Vill du veta mer om belysning? Besök din närmaste Swedol-butik eller läs mer på swedol.se/kunskapsbanken.

Rätt belysning för jobbet

Fordonsbelysning, arbetsplatsbelysning, ficklampor och pannlampor – AWARD ger dig belysning av hög kvalitet och prestanda för alla tillfällen, miljöer och till ett riktigt bra pris. 

AWARD startades 2015 som ett direkt svar på våra kunders önskemål om fordonsbelysning. Genom ständig produktutveckling och testning av produkterna har vi maximal kontroll på kvalitet, hållbarhet och tillgänglighet för att du i slutändan ska kunna göra en trygg och bra affär. Vårt mål är att du ska kunna utföra dina arbetsuppgifter på ett tryggt och säkert sätt så att du alltid ser och syns.

På grund av stigande priser på världsmarknaden kan priserna i katalogen ha justerats. För aktuellt pris, sök på artikelnumret i sökrutan.