Privat Företag

I väntan på vinterväglag - allt för ditt däckbyte

Sverige är ett land med vinter under några månader per år. Av denna anledning är det bestämt att alla fordon som befinner sig på svenska vägar måste ha vinterdäck mellan 1 december och 31 mars när det råder vinterväglag. Både före den 1 december och efter den 31 mars kan det naturligtvis råda vinterväglag på vägen och även under andra tider på året får dubbdäck användas om det är eller väntas bli vinterväglag. Det dessutom tillåtet att använda sig av dubbdäck oavsett om det råder vinterväglag eller ej under perioden 1 oktober till 15 april
Övrig tid är det förbjudet att ha dubbdäck om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.
Som vinterväglag räknas om det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen.



Populära domkrafter



Högt tryck i däckverkstaden

Högt tryck i däckverkstaden

Verksamheten på Skanstulls däck i Hägersten i södra Stockholm hänger på luft. Med hundra bokade bilar som ska byta däck på en dag är det avgörande att kompressorn och de tryckluftsdrivna verktygen håller.

Mutterdragare & kompressorer

Hjälp vid däckbytet

Rätt tryck i dina däck


Exempel på värden på lufttryck i förhållande till instruktionsbokens rekommenderade värde:


      30 % under - inte bra, högre bränsleförbrukning och däckens livslängd kan halveras.
      Exakt enligt instruktionsbok - bra.
      10-15 % över - det bästa, lägre bränsleförbrukning, möjlighet att fördubbla däckens livslängd samtidigt som trafiksäkerheten inte påverkas negativt.
      Mer än 20 % över - inte bra, inga vinster samtidigt som köregenskaperna börjar försämras vid allt för höga tryck. Slitaget på däcken ökar.

Bort med all smuts och skit