Privat Företag

Proffsbanken

 

Hur väljer man rätt batteri till sin bil? Vad finns det för användningsområde för en ventilerad vedsäck? Kan jag få hjälp med att hitta rätt arbetsskor?

Självklart hjälper vi dig med information och kunskap. I vår proffsbank hittar du artiklar från branschproffs som ger tips om produkter, regler och tillvägagångsätt. I vårt nyhetsbrev får du förutom rabatter, erbjudanden och produktnyheter också ta del av våra omtyckta artiklar och intervjuer. Skriv upp dig för att inte missa framtida artiklar!


 
Tvätta altanen med högtryckstvätt

Gör rent som ett proffs med enkel högtryckstvätt

Högtryckstvätten är en av sommarhalvårets mest användbara redskap. Swedols Victor Prytz tipsar hur du ska göra för att få ut maximalt av din högtryckstvätt – och vad du ska undvika.Kapskiva in action

Kapa och slipa säkert med samma skiva

Av allt arbete som utförs med handmaskiner är kapning och slipning de som orsakar flest skador, enligt Arbetsmiljöverket. Men med rätt skiva i maskinen arbetar du både säkrare och snabbare.


Meterstock 240cm

Nu når du längre

Hultafors har nyligen lanserat en ny 240 cm lång tumstock. Den nya tumstocken är anpassad till dagens byggstandarder och utvecklad för att ytterligare förenkla din arbetsdag..
Fall från höjd är en av de vanligaste arbetsolyckorna

Fallskyddsselen är alltid med och alltid på

Redan vid arbete på två meters höjd ska du enligt regelverket ha godkänt fallskydd. Swedol hjälper dig att hitta rätt fallskyddssele och annan utrustning.

Släng ditt slitna spännband!

Det gäller alltså att vårda och inspektera spännbanden väl. Och att välja kvalitetsprodukter från början. Som användare är du skyldig att kontrollera att anordningarna för lastsäkringen är oskadad och fungerar tillfredsställande.

Niklas tillverkar kätting för tunga lyft

– Här bygger jag Swedols lyftkättingar och levererar till kunder över hela landet. Alla som lyfter tungt inom industri, byggbranschen, skogen, jordbruket och så vidare finns bland köparna, säger Niklas Jansson.
Med en mobil tank kan maskinen tankas i fält

Med en mobil tank kommer bränslet till maskinen

Låt inte dieseltjuvarna hindra ditt arbete. Med en mobil bränsletank i skåpbilen tankar Fredrik Thunman firmans maskiner var och när han vill, med mindre risk för stölder.
Varningsljus för säkrare arbete!

Blixt- och varningsljus: Allt för att synas på vägen

För alla som jobbar längs väg är ordentlig varningsbelysning avgörande för säkerheten. Thomas Ström, verkstadsansvarig och bärgare på Viking Bärgningstjänst i Uppsala, vet vad som behövs.
Vedsäck istället för vedstapling? Japp!

Istället för vedstapling - all ved i en säck

Uffe Pettersson har slutat leverera ved på flak eller trava högar på tomten. Istället använder han säckar.
I en ventilerad vedsäck kan veden både torka, levereras och förvaras.
Välj rätt arbetsbelysning

Välj rätt arbetsbelysning på fordonet

LED har tagit över helt när det gäller arbetsbelysning − liksom fordonsbelysning i stort. Men det finns många fällor att undvika när man väljer belysningslösning, förklarar Swedols Marcus Åberg.
Högt tryck i däckverkstaden

Högt tryck i däckverkstaden

Verksamheten på Skanstulls däck i Hägersten i södra Stockholm hänger på luft. Med hundra bokade bilar som ska byta däck på en dag är det avgörande att kompressorn och de tryckluftsdrivna verktygen håller.
Effektiva reparationer i serviceverkstaden

Snabba reparationer i Swedols serviceverkstad

Proffsmaskiner slits hårt och service är en viktig del av Swedols erbjudande. Men helst ser serviceteknikerna att ägarna blir bättre på att hand om sina prylar.
Tystare miljö i verkstaden

Tystare arbetsmiljö med ny kompressor

På Hitachi Power Tools verkstad i Sollentuna bytte man nyligen ut sin gamla högljudda kolvkompressor mot en större och tystare skruvkompressor. Resultatet blev ett effektivare arbete och en bättre arbetsmiljö.
Skydda din hörsel med rätt utrustning

Skydda din hörsel med rätt utrustning

Med bra skyddsutrustning kan du undvika den vanligaste arbetsskadan i industrin - hörselskador.
Kim L. på Swedol har koll på vilka hörselskydd du behöver.
Smörjfett hos Swedol

Lätt att hitta rätt fett

Swedol har skapat ett brett sortiment av olika fetter för att att dina maskiner ska få det dom behöver. Ibland är det svårt att veta vilket fett man ska välja till vilket område. Därför har vi tagit fram en liten fettguide, där vi förklarar de olika fetternas egenskaper och passande användningsområden.
Hänglås hos Swedol

Så väljer du rätt hänglås

Det finns en uppsjö av hänglås och beslag för alla typer av applikationer. Vilken behöver du till den där förrådsdörren, egentligen? Vad innebär säkerhetsklassning? Få hjälp att hitta rätt i djungeln av lås med vår artikel om hänglås.
Motorsåg i skogen

Snyggare skog om man hugger manuellt

Allt mer skog fälls maskinellt med skördare.
Men fortfarande är motorsågen med i alla led − vid gallring och stormfälld skog är den nödvändig. I alla fall om man vill ha en snygg skog, det anser skogsägaren Stig Olsson.
Tommy Dahlström

Bara det bästa gott nog i skogen

När man jobbar med skogsavverkning lönar det sig att satsa på högsta kvalitet i kedjor och svärd på skördarna. Ett produktionsavbrott för att byta en dålig kedja är dyrare än kedjan i sig, enligt Swedols expert Tommy Dahlström.
Låt ett proffs tillverka din hydraulslang

Låt ett proffs tillverka din hydraulslang

En sliten eller felpressad hydraulslang kan vara en tickande bomb. Om ett litet hål uppstår kan oljan spruta ut med tusen bars tryck och skära genom hud som en kniv i smör. Håll maskinerna rena och byt både slang och filter i tid, rekommenderar slangexperten Janne Meijer på Swedol.
Uppdatera verkstan med ny inredning

Uppdatera verkstan med ny inredning

Efter många år blir även den bästa verkstan sliten. Swedol bytte ut inredningen i sin serviceverkstad och kunde på samma gång förbättra verktygsskåpen som säljs i butikerna. Den nya inredningen kan dessutom anpassas efter ändamål och miljö.
Kylbox i bilen håller maten fräsch

Jimmy fyller nya tysta kylboxen i bilen

Sedan Fenix Facility Management skaffade Swedols nya tysta kylbox har han och kollegorna använt den både för att kyla och värma dryck och mat, och omdömet är långt över godkänt.
– Alla borde ha en, säger Jimmy.
Momentnyckel

Kalibrera momentnyckeln varje år

En momentnyckel med fel värden kan få katastrofala följder. Därför bör den kalibreras minst en gång per år. Swedols serviceverkstad ser till att verktygen drar som de ska.
Kalibrera din bygglaser

Kalibrera din bygglaser och slipp felmätningar

En bra bygglaser ska inte visa mer än ett par millimeter fel på 50 meters avstånd. På Swedols serviceverkstad får du din laser kalibrerad så att du slipper dyra felmätningar på bygget.
Kylaggregat i kylrum

Kylrum – när kylskåpet inte räcker till

Ibland räcker inte ens den största kylen till. När du hanterar stora mängder kött är ett kylrum bästa lösningen.
Jägarna Gert-Arne och Emil Bengtsson är extremt nöjda med sitt nya kylrum.
Maskin i Björkdalsgruvan

Tvätten går för högtryck i guldgruvan

Gruvdrift är en extremt smutsig miljö. Stendamm, buller och trånga utrymmen ställer höga krav på människor och maskiner. Högtryckstvätten med ånga är ett viktigt hjälpmedel.

Välj batteri efter behov

Det finns en uppsjö av olika storlekar och typer av batterier. Som köpare kan det vara svårt att veta vilket som är rätt för just ditt fordon och dina behov.
Fotskanning i Swedolbutiken

Skanna dina fötter

Skyddsskor som inte sitter bra kan ge skador på knän, höfter och rygg. I Swedolbutikerna kan du skanna dina fötter för att få sulor med optimal passform.

Bästa burgaren kräver bästa köttkvarnen

En riktigt bra hamburgare kräver riktigt bra råvaror. Nymalen högrev står högt på listan för många finsmakare. Michael Marmborg är hamburgarproffset som går några steg längre och själv maler bringa, ister och lägg i sin färs för att få den precis som han vill.
Gör en hälsokontroll med mätare med jämna mellanrum så att du har koll på hur batteriet mår.

Så tar du hand om batteriet

Hur ska du sköta ditt batteri för att det ska hålla länge? Magnus Wallin, ansvarig för batterisegmentet på Swedol, tipsar om laddning, förvaring och skötsel.
Victor Holmberg-Karlsson

Den överlägset bästa maskin jag provat

Victor Holmberg-Karlsson på OM-Bygg har testat DeWalt XR Flexvolt i två månader.